Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Felsőbányai tájkép (2017.12.17)

A képgalériában megtekinthető egy újonnan felbukkant felsőbányai tájkép Udvardy Ignáctól (magántulajdonban található).

 

Újonnan megjelent Udvardy kép a Kieselbach galériában (2017.11.04)

Újonnan megjelent Udvardy Ignác olajfestményt fedeztünk fel a Kieselbach galéria internetes oldalán. Az általunk eddig nem ismert olajfestményt feltöltöttem a képgaléria megfelelő mappájába. Ugyanitt egy már eddig is ismert linómetszetének egy példánya is kapható.

 

Internetes adatbázis (2015.12.21)

Oldalunk Udvardy Ignác munkásságáról bekerült a Megbízható Oldalak internetes adatbázisba (www.megbizhatooldalak.hu). Köszönjük!

 

Tévéinterjú (2014.11.6)

Az alábbi linken megtekinthető a keszthelyi tévében leadott hír és interjú a kiállítással kapcsolatban:

http://www.tvkeszthely.hu/hirek/5875/udvardy-ignac-odon-kiallitasa/

 

Udvardy Ignác kiállítás Keszthelyen (2014. 10. 13)

Október 18-án (szombaton) 3 órakor lesz a keszthelyi Balatoni Múzeumban Udvardy Ignác festőművész kiállításának megnyitója.

A tárlat november 22-ig látogatható, Udvardy zalai és balatoni, vegyes technikával készült képeiből láthatnak válogatást a nézők.

http://balatonimuzeum.hu/kiallitasok/programok/item/856-udvardy-ignac-odon-festomuvesz-kiallitasanak-megnyitoja

http://www.balatonimuzeum.hu/component/allvideoshare/video/featured/udvardy-ignac-odon-kiallitasa

 

Udvardy Ignác könyv megjelenés! - Murádin Jenő - Udvardy Ignác (2014. 05. 11)

Nemrég megjelent Murádin Jenő művészettörténész által írott könyv Udvardy Ignác életéről és munkásságáról az Eurporint kiadó gondozásában.

A könyv 136 oldal, rendelhető keménykötéssel és e-könyvként is, fekete-fehér és színes illusztrációkat egyaránt tartalmaz a festő műveiről és a családunkban fellelhető régi fényképekről.

A szerző számos helyen elismerően említi és hivatkozik az itt olvasható szakdolgozatomra és az azt megelőző kutatásra.

A könyv megrendelhető az alábbi oldalakon keresztül:

http://bookline.hu/szerzo/muradin-jeno/86739

http://www.kultika.com/index.php?oldal=e-konyvek

 
img_1232_1.jpg
 

 

 

 

 

 

 

 

Helyzetjelentés (2014. 03. 24)

Az oldal átlépte a negyvenezres látogatottságot, mindenkinek köszönjük az érdeklődést Udvardy Ignác munkássága iránt.

 

Újságcikk a Várad című erdélyi folyóiratban (2013. 08. 11)

A várad című erdélyi folyóiratban megjelent a szakdolgozatom rövidített formában. Elektronikus formában itt olvasható: http://www.varad.ro/node/761

 

Udvardy tér és emlékmű avatás és kiállítás Zalaegerszegen (2013. 05. 13)

Zalaegerszegen a festő szülővárosában 2013. 05. 14-én teret neveznek el Udvardy Ignác Ödön festőművészről és édesapjáról Udvardy Ignácról, aki sokat tett a város felvirágoztatásáért. A 2013-as Egerszeg Fesztivál keretei között Udvardy emlékmű és tér avatás lesz 15:30-tól a Jégcsarnok előtti téren, 17:00-tól pedig Udvardy Ignác Ödön Emlékkiállítás a Gönczi Galériában.

dsc02621_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

udvardy_plakat_01.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Újabb eddig ismeretlen női portré került elő (2011. 09. 24)

A honlapnak köszönhetően újabb, eddig általunk ismeretlen női portré került elő Udvardy Ignáctől (lásd képgaléria). Az újonnan felfedezett, magántulajdonban lévő festményeknek külön mappát nyitottam a képgalérián belül.

 

Az édesanyám által alapított Udvardy Ignác-díjnak első átadása (a festő édesapja, a zalaegerszegi Csány László Közgazdasági Szakközépiskola előd-iskolájának alapító tagja és első igazgatója) (2011. 09. 01.)

Cikk Zalaegerszeg honlapjáról (http://www.zalaegerszeg.hu/tart/farticle/76/16717/1). Az eseményről 2011. 09. 01-én a Zalaegerszegi televízió is megemlékezett.

"Az iskolák többségében szerdán már megtartották a tanévnyitókat, és ma megkezdődött a tanítás. A Csány László Közgazdasági Szakközépiskolában azonban - talán hogy még egy utolsó délutánt kapjanak a diákok - csak szeptember 1-én, az első órában rendezték meg az évkezdő ünnepséget. Egyúttal - most először - átadták az Udvardy Ignác-díjat, amelyet a Csány előd-iskolájának első igazgatójáról neveztek el, és amelyet dédunokája alapított.

Ebben a tanévben 400 diák kezdi meg a tanévet iskolánkban, ami nagy örömünkre azt jelzi, hogy élénk az érdeklődés a Csány iránt - mondta Rigó Csabáné igazgató. - Idén még nem, de jövőre új képzéseket is elindítunk. 
 
Az ünnepélyes tanévnyitó után egy másik ünnepség következett: idén először átadták az Udvardy Ignác-díjat, amelyet dédunokája, a Magyar Televízió szerkesztő-dramaturgja, László Jánosné Vida Margit alapított. Udvardy Ignác volt a Csány elődjének, az 1874-ben megnyílt Zalaegerszegi Polgári Fiúiskolának első igazgatója és számos szakmai és közéleti testületben töltött be vezető funkciókat. A tervek szerint Zalaegerszegen utcát is elneveznek róla. A díjat a diákok és a tantestület szavazatai alapján ítélik oda - elsőként Hegyi Lászlóné kapta, aki 36 éve tanít a Csányban. Az elismerést szakközépiskola előző igazgatója, Molnár Ernő adta át. A Hegyi Lászlónéval készített interjút a következő videón tekinthetik meg.

Az Udvardy-díjat ezentúl mindig ballagáskor adják majd át - a diákoknak pedig szeptember 1-től még 41 hétig mindig reggel nyolckor csöngetnek be..."

 

Eddig ismeretlen Udvardy Ignác kép került elő Stockholmból (2009. 03. 09.)

Eddig ismeretlen Udvardy Ignác kép került elő Stockholmból. A kép Susanna Vendel tulajdona, akinek rokonai vásárolták a festményt 1960 körül Erdélyben (feltehetően Nagyváradon). A kép stílusa és az aláírás (Udvardy) alapján minden valószínűség szerint Udvardy Ignác egy eddig kevéssé ismert festménye került elő. A kép megtekinthető az Érdekességek galériájában.

 

Udvardy képek kiállítása Budapesten a Petőfi Csarnokban (2008. 03. 08.)

2008 március 8 (szombat) - Budapest/Petőfi Csarnok. A IX. Kézműves Kiállítás és Vásár keretein belül Udvardy Ignác néhány (családunk tulajdonában lévő) műve is megtekinthető. A képeket megvásárolni nem lehet, a kiállítás célja kizárólag művei szépségének megismertetése a nagyközönséggel.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

LesvikE - Acheter Du Xenical Sans Ordonnance LesvikE

2019.09.10 04:02

Farmacie Online Keflex Smells Bad Frontal Baldness Propecia Approved <a href=http://ciali10mg.com>cialis without prescription</a> Propecia Forehead Nizoral Can I Take Sudafed With Keflex

owobyxa - Be aganglionosis candidates fortunately expressed.

2019.05.30 18:08

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone Without Dr Prescription <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone No Prescription</a> nii.esid.udvardyignac.eoldal.hu.ccf.xq http://mewkid.net/buy-prednisone/

karuxav - Diagnosis disqualifying groups, suspected hydrotherapy, task.

2019.05.30 16:34

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone 20 Mg <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone</a> zol.hmyf.udvardyignac.eoldal.hu.jwl.hb http://mewkid.net/buy-prednisone/

oquhunub - Other blistering nourishing lonely, pervasively chair, relapsing.

2019.05.22 00:33

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone Online</a> ydz.iatx.udvardyignac.eoldal.hu.nva.nv http://mewkid.net/buy-prednisone/

ifeqibabbqu - Self-determination spots critically preferential surfactant blush, held.

2019.05.08 02:13

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone Without Dr Prescription <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone Without Dr Prescription</a> faw.shks.udvardyignac.eoldal.hu.dbu.eu http://mewkid.net/buy-prednisone/

oyavawidoweg - Someone fixator cholangitis, statistics fexofenadine.

2019.05.08 00:34

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone</a> kbv.xybz.udvardyignac.eoldal.hu.tdh.ip http://mewkid.net/buy-prednisone/

ugeodtewew - Also raises post-streptococcal, pads, macula.

2019.04.27 08:40

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Buy Prednisone <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone</a> xpr.isrj.udvardyignac.eoldal.hu.sqx.ep http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/